Skip to main content
Tunesienspecialisten

Mahdia, Tunesien

Mahdia ligger på et næs i det nordøstlige Tunesien og er i dag en lille charmerende by omgivet på tre sider af Middelhavet. Grundlagt af fønikerne har byen altid været interessant på grund af dens strategiske beliggenhed og har været besat af italienere, spaniere, franskmænd og det osmanniske rige.

Spor af denne århundreder gamle og multikulturelle historie kan beundres i Medinaen eller den gamle bydel i Mahdia.

I dag værdsætter turister, der lige har opdaget denne by, ikke kun de mange smukke monumenter, men frem for alt den fred, der hersker i byen, og nærheden til typiske turistbyer som Monastir og Sousse, som nemt kan nås fra Mahdia af lokale transportere.

Smukke strande, undervandsbyen

Mahdia kan charmere dig med sine rene og brede sandstrande, hvor vi kan finde mange smukke skaller. Liggestole og parasoller kan lejes.

Her er de perfekte forhold for vandsport, og dykkere vil have en chance for at opdage afkroge af undersøiske huler, det storslåede forsvarsfort og den synkende byen.

Når du er i Mahdia, skal du se den lille og yderst hyggelige Medina. Hver fredag ​​er der marked her, hvor du kan købe aromatiske krydderier, kaffebønner eller frisk fisk og skaldyr, som fiskerne bringer hertil direkte fra deres fiskerbåde.

Den lokale Medina strækker sig langs næsset fra den befæstede 50 meter lange Skifa el-Kahla-port til det smukke hvide og røde fyrtårn ved Cap Africa.

Det er et perfekt sted for lange gåture mellem de smalle brostensbelagte gader i den gamle arabiske by og for at besøge en af ​​de små pubber, der serverer lokale delikatesser.

Ikke langt herfra er der også en historisk muslimsk kirkegård beliggende på en bjergskråning og fiskerihavnen hugget i sten.

For et øjebliks hvile er det værd at stoppe ved det smukke sted du Caire, hvor vi vil møde mange unge Mahdianere, der hviler i skyggen af ​​træerne.

I dag betragtes Mahdia som tunesernes religiøse centrum, så det er værd at se de lokale moskeer, især den store moské (åben for turister til kl. 13.00) og kasbahen.

Historieelskere bør besøge det enorme regionale museum beliggende i byens centrum og Dar Sghir, et traditionelt tunesisk husmuseum, hvor vi vil se traditionelt indrettede værelser og traditionelle kostumer.

Dem, der ikke ønsker at udforske til fods eller bruge offentlig transport, kan nemt leje cykler eller quad bikes i byen.

Et hyggeligt og velsmagende hjørne

De vigtigste fordele ved Mahdia er den intime atmosfære og muligheden for at se, hvordan rigtige tunesere lever, og manglen på skarer af turister, som vi vil støde på i andre kystbyer i Tunesien.

Der er masser af hyggelige caféer og restauranter, der serverer friske, velsmagende retter, samt stemningsfulde shishabarer, hvor vi udover at ryge vandpibe kan smage arabisk kaffe, fremragende franske og italienske vine eller tyrkisk yoghurt ayran.

De smagsvarianter, der absolut vækker associationer til Mahdia, er de allestedsnærværende fisk, skaldyr og "jordsnegle", som her betragtes som en delikatesse.

På velassorterede markeder og basarer er det værd at købe svampe i forskellige former, fanget her, aromatiske krydderier, især gurkemeje, anis og kardemomme.

Den lokale befolkning sætter stor pris på ærten, som tilberedes ikke kun i Mahdia, men over hele Tunesien på hundredvis af måder.

Prøv brik, en traditionel friturestegt filodejsbolle. Brik serveres traditionelt med tun og æg, men fås også i en sød udgave, med mandelfyld, honning og pistaciedrys udenpå. En skattet souvenir fra Mahdia vil være et farverigt sjal eller tørklæde.

Vævning har en meget lang historie i Mahdia, og linned, silke eller bomuldsstoffer vil minde os om en ferie i denne stille arabiske by fuld af høflige og gæstfrie indbyggere.

Hotel

Med sin store fiskerihavn, sin medina i vandkanten, sin gammeldags atmosfære og sine fantastiske sandstrande har Mahdia alt, der skal til for at få en vellykket ferie. I de senere år er der kommet nye hoteller til, som gør byen til et attraktivt feriested.

Film

Kort

Fritekstsøgning
  • Reisegaranti stilt i Kammarkollegiet
  • SRF logo
  • iata logo
  • nets logo
  • klarna logo
  • visa logo
  • trustly logo
  • mobilepay logo