Skip to main content
Tunesienspecialisten

Monastir

I den sydlige del af Hammamet-bugten ligger Monastir. En hyggelig by med et dejligt mildt klima, den blå himmel og det farvestrålende hav forenes med indbyggernes varme, spontane velkomst og sikrer en ferie, som på en gang er afslappet og samtidig fuld af oplevelser. Man bliver benorget af den historiske arv og de fredeligt bevarede traditioner i denne by med det åbne, moderne udseende, der ligger beskyttet af fortet, Ribat’en – en af de mest imponerende seværdigheder i Monastir. Man kan med glæde gå på opdagelse i byen og mødes altid af den smilende stolte befolkning.

Gå på opdagelse i Monastir

En lille by med en righoldig historie, hvor de enestående gamle mindesmærker i dag integreres i et bevidst moderne bymiljø, Monastir har masser af esser i ærmet. Byen ligger på et bjerg, der stikker ud i det safirblå vand. Der er blot få minutter till lange, fine sandstrande med prægtige hoteller, der er skabt til ferie. Og den pittoreske fiskerihavn, der klemmer sig ind mellem to halvøer, hvor der hver dag er en helt speciel stemning, når de farverige fiskerbåde vender hjem belæsset med friske fisk.

Monastir og dens omgivelser er også en righoldig farvepalet, hvor de strålende hvide moderne ejendomme står i kontrast till de gamle, okkerfarvede mure. De purpurrøde bougainvilleaer og dybrøde hibiscus med de hvide indslag af jasminer præger gadebilledet, bladet med de flotte bygninger. 

Historiens vingesus

Ruspina, den gamle by, ligger godt forsvaret bag solide fæstningsmure. Den fungerede som støttepunkt for Julius Cæsar under hans afrikanske felttog, og opnåede i Middelalderen stor prestige som mystisk refugium under navnet Monastir.

Faktisk var det med bygningen af Ribat’en – en slags befæstet muslimsk kloster, at byen fik et ny topsving. Bygningen blev grundlagt i det 8. Århundrede og er siden i århundredernes løb blevet ombygget, og står i dag som et imponerende monument, der afspejler flere århundreders arkitekniske tradition. Der ligger nu et museum, hvor man kan se manuskripter med inskriptioner, og ikke mindst et enestående astrolabium fra 927.

På den en stor esplanade, som er bygget i nyere tid, minder adskillige historiske seværdigheder om byens fortid, og Bourguiba-moskéen ærer mindet om det uafhængige Tunesiens første præsident, der var født i MonastH Habib Bourguibas mausoleum er endnu et af de smukke monumenter med sin forgyldte kuppel og de to smukke, høje, slanke tårne.

Et andet aspekt af byens fædrene arv er de overdådigt flotte traditionelle festdragter, som er broderet med pailletter og guldtråd, der kan beses på det lokale folkehistoriske museum – Musee des Arts et Traditions Populaires.

Lokalkolorit

Når man spadserer omkring i de små gader i Monastir’s gamle kvarterer og overdækkede passager fyldt med spændende dufte, opdager man med forbløffelse en verden af lys, indtryk, smil og ophøjethed. Hele byen summer af aktivitet. Kobberciselørens butik ligger side om side med souvenirbutikker, den lille bod med kunsthåndværkeren bøjet over sit arbejde, eller markedet, der byder en velkommen i et væld af dufte og farver…

Ferie i Monastir

Monastir byder sine feriegæster velkommen ved Skanes og Dkhila – to fine sandstrande, der regnes blandt de smukkeste langs den tunesiske kyst. Området er forsynet med hoteller af høj standard. Luksushotellerne ligger side om side med familiehoteller på klubbasis. Forlystelsesliv og folkloreunderholdning tilbydes jævnligt, ligesom en bred vifte af sportsaktiviteter. De veludstyrelse hoteller og maritime centre, byder på såvel sejlsport som surfing, parasailing, jetski og andre vandsportsaktiviteter.

Man kan også – alt efter smag og behag – dyrke dykning, ridning, tennis, bueskydning, beachvolley… På herlige bådudflugter kan man desuden nyde det azurblå Middelhav. Man kan slentre en tur langs med havnen og den flotte marina, hvor alverdens lystsejlere mødes, eller forlænge turen langs vandet hen til fiskerihavnen og helt ud til de spændende El kahlia – grotter, der åbner sig mod revet og bølgerne.

Fritekstsøgning

Hotell

Hotell

I den sydlige del af Hammamet-bugten ligger Monastir. En hyggelig by med et dejligt mildt klima, den blå himmel og det farvestrålende hav forenes med indbyggernes varme, spontane velkomst og sikrer en ferie, som på en gang er afslappet og samtidig fuld af oplevelser.

Royal Thalassa Monastir

Udsolgt
Royal Thalassa Monastir

Luksus direkte på sandstranden. Beliggenhed Med et ophold på Royal Thalassa Monastir i Monastir befinder du dig på stranden, ikke langt fra Flamingo Golfbane. Dette hotel med 5 stjerner ligger i omegnen af Stade Mustapha Ben Jannet og Bourguiba Mausoleum. Værelser Føl dig hjemme i et af de 280...Læs mere

One Resort Aqua Park

One Resort Aqua Park & Spa

Dejligt hotel tæt på stranden. Beliggenhed Hotel One Resort ligger i Skanes,Monastir området direkte ned til den indbydende sandstrand, og i området findes flere poolområder. Føl dig hjemme i et af de 333 hotelværelser, der er fordelt i 2 bygninger. Alle værelser har telefon, tv, minibar og bal...

Skanes Serail & Aquapark

8 dage Fra 6.549,-
Skanes Serail & Aquapark

Familiehotel ved vandet og golfbane. Beliggenhed: Med et ophold på Hotel Skanes Serail i Skanes, befinder du dig direkte ned til den lækre strand ved vandet, og ikke langt fra Flamingo Golfbane. Dette 4 stjernede hotel ligger ca. 9 km fra Monastir centrum. Værelser: Føl dig hjemme i et af de 214 air...Læs mere

Palmyra Holiday & Resort & Spa

Udsolgt
Palmyra Holiday & Resort & Spa

Dejligt hotel tæt på stranden. Når du bor på Palmyra Holidays Resort & SPA i Skanes befinder du dig direkte på den lækre brede sandstrand. Dette hotel ligger i omegnen af Monastir og en af flere golfbaner. Værelser: Føl dig hjemme i et af de 420 aircondition-afkølede værelser. Værelserne har privat...Læs mere

Kort

  • Reisegaranti stilt i Kammarkollegiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo