Skip to main content
Tunesienspecialisten

Sousse, Tunesien

Det er altid interessant at komme til et sted på ferie, hvor du også kan mærke historiens rytme.

I Sousse, der er Tunesiens tredjestørste by, kan man mærke suset siden det 9. århundrede f.Kr. da byen blev grundlagt af fønikerne.

Den over 2 kilometer lange og 8 meter høje forsvarsmur er et imponerende syn.

Der er dog ingen tegn på, at glansdagene er forsvundet, eller at mosten har forladt Sousse. Tværtimod, for her er det travlheden, der tæller, en bypuls, der ikke forsvinder for hakker og beboere, der er mere end gæstfrie og villige til ta sig en prat med alle og enhver.

Sousse er lidt af en kontrasternes by, hvor mylderet af sælgere på gader og pladser og prutte købere i medinaen giver et stærkt hint om, at du virkelig befinder dig i hjertet af Tunesien. Samtidigt kigger man ud over bugten og ser strandene i øjenkrogen, med solbadere og turister fra hele verden, der snorkler, spiller beachvolley og leger i bølgerne.

Tilføj jetset-landsbyen Port el Kantaoui med luksus og flair, og du har de tre sider af Sousse lige foran dig.

Sousse har en stor moské (Grande Mosquée de Sousse), som er særlig berømt, fordi den ikke har minareter. Du kan sagtens slentre op ad moskeens trappe, og komme ud på en udkigspost, der får dig til at måbe af forbløffelse.

Sammen med det nærliggende Ribat - et befæstet kloster - vidner det om byens magt og styrke i fortiden. Tårnet placeret i Ribat giver dig en fascinerende udsigt over medinaen og gården til Den Store Moské

 I landsbyen El-Jem får man smagt et lille stykke Rom, for her er der indrettet et Colosseum fra romertiden, hvor der blev holdt gladiatorkampe og andet sjov for mange, mange år siden. Faktisk er den større, end du måske tror og siges endda at være den tredjestørste i Romerriget.

Du kan tage til landsbyen med tog eller bus. Den fornemme, men smukke landsby Port el-Kantaoui har dejlige villaer, frodige haver og aktiviteter for unge og gamle.

Her er der et piratskib, en zoologisk have og restauranter, der holdes flydende på vandet, og indbyder til lækre måltider, mens du langsomt vugger. Perfekt til lidt aften- og natteliv.

Lige i midten af medinaen ligger Souq er-Ribba, som er en berømt basar eller souk, som man siger. Den er åben dagligt og sælger alt til en shoppinghungrende turist. Her er der masser af kunsthåndværk, tøj og smykker at købe, samt tæpper, stoffer, lædervarer og krydderier mm.

 

 

Fritekstsøgning

Hotel

I nærheden af Sousse breder den integrerede havn Port El Kantaoui sig stolt og har fået tilnavnet ”Middelhavets største havehavn”. Port El Kantaoui er udelukkende konstrueret i tunesisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Det er en ensartet og grøn gruppe af hoteller, boligbebyggelser, forretninger og fritidsaktiviteter, hvis centrum består af en lystbådehavn med 340 pladser og en flot international golfbane.

Marabout Resort Aqua Park

Udsolgt
Marabout Resort Aqua Park

Et perfekt sted. Beliggenhed: Med et ophold på Hotel Marabout Sousse vil du befinde dig i hjertet af Sousse. Tæt på restauranter/barer i bymiljøet. Værelser: Føl dig hjemme i et af de 200 aircondition-afkølede værelser. Værelserne har privat balkon. På tv'et er der internationale tv-kanaler. Der er...Læs mere

Royal Salem Sousse

8 dage Fra 5.449,-
Royal Salem Sousse

Populært familiehotel ved vandet. Beliggenhed Marhaba Royal Salem ligger mellem Sousse og Port el Kantaoui. Dette hotel med 4 stjerner ligger i et stort haveområde ned til stranden. Værelser Føl dig hjemme i et af de 316 aircondition-afkølede værelser. Værelserne har privat balkon, størrelsen kan va...Læs mere

Marhaba Beach

8 dage Fra 5.649,-
Marhaba Beach

Meget populært hotel i strandkanten. Beliggenhed: Hotel Marhaba Beach er et meget populært hotel, der ligger direkte ned til den fantastiske brede sandstrand, ca.1,5 km fra Sousse centrum. Værelser Værelserne Tv, telefon, aircondition, minikøleskab (sodavand ved ankomst), sikkerhedsboks, badeværelse...Læs mere

Marhaba Palace

8 dage Fra 6.549,-
Marhaba Palace

Luksus hotel ved lystbådehavnen. Beliggenhed Marhaba Palace er beliggende i Port El Kantaoui kun få minutter fra Port El Kantaoui Havn og direkte ned til stranden. Værelser Føl dig hjemme i et af de 333 aircondition-afkølede værelser. Værelserne har privat balkon og har enten hav eller have udsigt...Læs mere

Film

Kort

  • Reisegaranti stilt i Kammarkollegiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo