Skip to main content
Tunesienspecialisten

Djerba, Tunesien

Djerba er en ø i Tunesien og den største ø i Nordafrika med sine 514 kvadratkilometer i Gabès-bugten ud for Tunesiens kyst. Øen har et mildt klima, endeløse og lavvandede strande, varmt hav næsten helt uden bølger. Landskabet er formet af grønne palmer, beige sand og det hvide i traditionelle lavhuse er domineret af kupler og afrundede kubiske former.

Alt dette skaber en atmosfære af mærkelig stilhed, eventyrlig stilhed og unaturlig fred. Det er ikke uden grund, at denne største tunesiske ø hævder at være Lotus-ædernes mytiske ø.

De, der besøger øen og beslutter sig for at gå ud over haverne eller hotellets strande, vil finde interessante historiske steder. Som en anerkendelse af det jødiske mindretals lange og unikke historie på Djerba har Tunesien ansøgt om, at øen skal beskyttes af UNESCOs verdensarvsliste.

Øens idyl ligger kun fem kilometer ud for Tunesiens sydkyst, og dens sandstrande og perfekte middelhavsklima har gjort øen til et yndet rejsemål for turister, der er ude efter en vinterbadeferie og mange resorts er designet til denne de badeglade, men Djerba byder også på andre attraktioner såsom tidløse landsbyer og akvarellandskaber for dem, der ønsker at fordybe sig i kulturen.

Djerba er også et godt udgangspunkt, hvis du vil udforske andre populære seværdigheder i det sydlige Tunesien på dagsture.

På den sydlige del af øen er der små ruiner af Meninx – en bebyggelse grundlagt i det 7. århundrede f.Kr. af fønikerne, som også blomstrede i den romerske periode. Velstanden for Meninx' indbyggere på det tidspunkt vidner om den dæmningsvej, de byggede, der forbinder øen med fastlandet, hvilket lettede handelskontakter med det afrikanske kontinent. Takket være det, kan du også komme til Oasis of Zarzis - kendt for sine thalassoterapi-faciliteter, ved at bruge de gavnlige egenskaber fra havets gaver såsom salte, alger og ler,

I centrum af Djerba ligger landsbyerne Hara Kebira og Hara Sghira, hvor der den dag i dag bor et lille jødisk samfund, og der er flere synagoger. Historien om den mest berømte af dem - El Ghriba, eller "udlændinge" - går tilbage til 586 f.Kr. Den nuværende bygning er fra begyndelsen af forrige århundrede, men Toraen, der er opbevaret i det lokale helligdom, er en af de ældste i verden. Tyrkisk styre på øen begyndte i 1560 med, at spanierne erobrede fæstningen kendt som Borj el Ghazi Mustafa, der ligger mellem havkysten og centrum af byen Houmt Souk - øens administrative hovedstad. På Djerbas nordøst- og østkyst ligger de smukkeste strande.

Et ophold på øen giver dig gode muligheder for at dyrke forskellige sportsgrene såsom golf på baner i verdensklasse under Nord Afrikas milde sol.

Hotel

Royal Karthago Resort & Thalasso

Udsolgt
Royal Karthago Resort & Thalasso

Luksus hotel dirkete ned til stranden. Beliggenhed Beliggende direkte på sandstranden. Midoun centrum med mange butikker ligger ca. 5 km væk. Faciliteter Hotellet blev renoveret i 2019 og har en hovedbygning, 5 udhus, en swimmingpool og en børnepool. Solterrasse, haver, liggestole, parasoller, badeh...Læs mere

Djerba Aqua Resort

Udsolgt
Djerba Aqua Resort

God placering. Beliggenhed Med et ophold på Djerba Aqua Resort i Midoun befinder du dig på stranden, i omegnen af El Ghriba Synagogue og Borj El K'bir Fort. Dette hotel med 4 stjerner ligger i samme region som Houmt Souq Havn og Guellala Museum. Værelser Føl dig hjemme i et af de 416 aircondition-af...Læs mere

Royal Garden palace

Udsolgt
Royal Garden palace

God placering. Dette fremragende hotel kan findes i Djerba. Placeret indenfor 5. 0 kilometer fra bymidten, er det nemt at gå fra ferieboligen til en række interessante steder. Stedet ligger indenfor en afstand af 5. 0 kilometer fra hovedforlystelsesområdet. Den nærmeste strand ligger indenfor 100 me...Læs mere

Film

Kort

Fritekstsøgning
  • Reisegaranti stilt i Kammarkollegiet
  • SRF logo
  • iata logo
  • nets logo
  • klarna logo
  • visa logo
  • trustly logo
  • mobilepay logo