Sousse – Port El Kantaoui

Sousse – Port El Kantaoui
Høje palmer, tusindårige fæstninger og bymure, der vender ud mod lange strande og fint sand. Sådan fremstår kysten i det tunesiske område kaldet Sahel.
Sousse, kontrasternes by, er på en gang en historisk by og en moderne og livlig by. Den intakte Medina giver et livligt indtryk med de høje bymure af gyldne sten med front mod havet, markederne og stræderne, monumenterne, der er mærket af tiden, mens de moderne kvarterer er dynamiske med deres avenuer flankeret af palmer, havnen og de mange handlende og stemningssteder.
I nærheden af Sousse breder den integrerede havn Port El Kantaoui sig stolt og har fået tilnavnet ”Middelhavets største havehavn”. Port El Kantaoui er udelukkende konstrueret i tunesisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Det er en ensartet og grøn gruppe af hoteller, boligbebyggelser, forretninger og fritidsaktiviteter, hvis centrum består af en lystbådehavn med 340 pladser og en flot international golfbane.
 Historisk by
Sousse er grundlagt før Karthago af fønikerne, som kaldte den Hadrumet, og siden kom den under Karthago’s indflydelse i 500-tallet før Kristus. Det var i 100-tallet efter Kristus, at den blev indrettet som koloni af den romerske kejser Tarjan og genvandt sin status som ” frodig by” og blomstrende handelsplads.
Den blev omdøbt til Hunericopolis under Vandalernes korte regime, blev siden Justinianopolis under Byzantinerne, før den udholdt belejringen af den arabiske erobrer Okba Ibn Nafaa, der grundlagde Kairouan. Det var under Aghlabidernes dynasti, at araberne gav Sousse et nyt opsving.
Sousse var en strategisk søfartsby og blev efterfølgende besat af Normannerne i 1100-tallet, af spanierne i 1500-tallet og af franskmændene i 1600-tallet. Endelig blev byen bombarderet flere gange i løbet af Anden Verdenskrig. Byens rige fortid viser sig tydeligt gennem dens fascinerende monumenter.
Besøg i medinaen
Blandt de forskellige interessante steder i byen Sousse er Medinaen langt den vigtigste. Fuldstændigt bevarede inden for bymurene findes monumenter af stor vigtighed:
. Ribat’en er en fæstning fra 800-tallet, hvis oprindelige formål var at huse en gruppe muslimske asketer, der skulle bevogte kysten. I 821 tilføjede aghlabide-emiren Ziyadet Allah et udkigstårn. I 1968 blev Ribaten restaureret for igen at få det oprindelige udseende.
. Den store moske blev konstrueret af aghlabide-emiren Abou El Abbes Mohamed i år 850. Murene, der er hugget i sten, kronet af murtinder og afgrænset af vinkler, og de store runde tårne får den til at ligne en fæstning.
. De delvist dækkede markeder findes overalt i medinaen. Kunsthåndværksboderne og de tyrkiske cafeer afløser hinanden på skift, side om side med souvenirboderne.
. Kasbaen er en imponerende fæstning, og den er blevet udviddet med årene. Den vender ud mod hele medinaen fra toppen af en bakke. Det høje firkantede tårn, khalef –tårnet, er et fyrtårn (manar), der er konstrueret i 859. Oppe fra tårnets 30 meters højde kan den besøgende beundre udsigten over hele byen og baglandet.
. Museet i nærheden af khalef-tårnet indeholder en omfattende samling af mosaikker, for en stor dels vedkommende fra El Jem. Absolut et besøg værd.
. Koubba er en bygning, der oprindeligt blev konstrueret i Middelalderen. Den har en stor kuppel med zigzaggede riller.
. Museet for kunst og populærtradition er indrettet i en gammel koubba. Der sættes det traditionelle liv (bryllupsceremonier, håndværk) i scene ved hjælp af gamle genstande.
 Ferier for enhver smag
Golf, sejsport, tennis, ridning… Hvis du ønsker en aktiv ferier, bliver det eneste problem i Sousse og Port El Kantaoui at vælge. På hotellerne findes der mange forskellige aktiviteter, og fritidsdykkerne vil opdage fantastiske og farverige steder med let adgang. Flere hoteller og klubber har mange forskellige former for sportsudstyr for både små og store, og der findes en stor gokartbane i Hergla, nogle minutter fra Port El Kantaoui. Det er også værd at besøge den store dyrepark med afrikansk tema og delfiner: Friguia Park. Disse to udflugtsmål giver mulighed for komplet udnyttelse af dagene.
Hvis du derimod søger afslapning og ro, er der flere helse- og thalassoterapicentre til rådighed. Og der er masser af muligheder for gåture ad ruter langs bjerge eller i lystbådehavnen, for at beundre den store medina og de historiske monumenter og for at besøge de beduinske landsbyer i omegnen. Sousse og Port El Kantaoui er ligeledes godt placeret for at foretage udflugter i hele Tunesien.
 Thalassoterapi og spabade
Sousse er hjemstedet for thalassoterapi i Tunesien og åbnede fra 1994 et pionercenter ved siden af centrum i byen. Med tre andre i Port El Kantaoui er regionen stedet, hvor man kan udnytte havbehandlinger i høj kvalitet under lægekontrol med avanceret udstyr og stadig nyde middelhavssolen og mulighederne for fritid og opdagelser. Flere af hotellerne tilbyder også behandlinger med balneoterapi og forskellige massager og eksotiske eller traditionelle behandlinger.
I Sousse-regionen finder du nyskabende behandlinger og eksotiske massager som f.eks. ayurveda, shiatsu, kinesisk massage eller avancerede æstetiske behandlinger. Uanset om det er en enkel genoptræningskur eller med et mere specifikt formål kan du i centrene finde alle former for klassiske behandlinger med thalassoterapi f.eks. boblebade, algeomslag, aerosoler og forskellige typer bade. Og det hele foregår i lyse og luksuøse rammer med et smil og personalets proffessionelle touch.
 

 

Pris fra:
2.349,-
Dage:8
Fly & hotel, El Faracha Sousse,
Inchecket bagage 27 kg + 8 kg håndbagage, 1 stk. Mad ombord: Sandwich & softdrinks.
OBS: Der pålægges byskat: TND 2.00 pr. person pr. nat, op til 7 nætter. Denne skat gælder ikke for børn under 12 år.
Transportmåde:Flyg
Bestil rejse

Afgange og priser

AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
19/10København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad2.349,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
26/10København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad3.049,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
19/10København2 ugerEl Faracha 2 uger med morgenmad3.649,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
21/12København2 ugerEl Faracha 2 uger med morgenmad5.849,-Bestil

Hotel

El Faracha

El Faracha

Beliggenhed 2-stjernet hotel nær Sousse Beach. Hotel El Faracha ligger perfekt til seværdigheder i Sousse med Boujaffar-stranden kun få minutter væk. Port El Kantaoui Strand ligger kun en kort køretur...

Iberostar Diar El Andalous

Iberostar Diar Andalous ligger i Port El Kantaoui-området, tæt på Sousse. Det er et fantastisk hotel beliggende i en meget smuk have, hvorfra man går direkte ned på den dejlige sandstrand. Nyd dette 5-stjernede hotel, der tilbyder et underholdningsprogram for hele familien både dag og aften. Et super valg til en hyggelig familieferie i Middelhavets...Læs mere

Marhaba Resort

Hotel Marhaba ligger 2,5 km fra Sousse centrum, samt ca. 30 minutter fra Monastir. Dette hotel har 2 store pools i en dejlig anlagt have. Her findes et spa/thalasso, hvor man kan, mod betaling, få forskellige former for massage. Et animationsteam sørger for underholdning både om dage og aftenen for alle aldre. På hotel Marhaba er der 180 værelser o...Læs mere8 dageFra 3.049,-

Sousse City & Beach

Beliggenhed - 3-stjernet hotel beliggende i centrum af Sousse direkte på stranden med restauranter, cafeer og shopping uden for hotellet. Værelser - Værelserne har egen balkon eller terrasse, aircondition, telefon og satellit-tv. Gratis Wifi i receptionen. Begivenheder - Om dagen kan du nyde hotellets private strand, udendørs og indendørs...Læs mere8 dageFra 3.049,-

Hotel Marhaba Royal Salem Sousse

Beliggenhed. - Marhaba Royal Salem ligger i Sousse, mellem Sousse centrum og marinaen i Port El kantaoul. - Værlser: - Kendetegn for de 316 Air-kondition afkølet værelser med tekøkken, egen balkon, minibar, fri Wifi, samt eget satalit-tv. Badværelse med badekar og bruser. - Underholdning: - Afslapning på den private strand som tilbyder va...Læs mere15 dageFra 5.749,-