Skip to main content
Tunesienspecialisten

Sousse – Port El Kantaoui

Høje palmer, tusindårige fæstninger og bymure, der vender ud mod lange strande og fint sand. Sådan fremstår kysten i det tunesiske område kaldet Sahel.  Sousse, kontrasternes by, er på en gang en historisk by og en moderne og livlig by. Den intakte Medina giver et livligt indtryk med de høje bymure af gyldne sten med front mod havet, markederne og stræderne, monumenterne, der er mærket af tiden, mens de moderne kvarterer er dynamiske med deres avenuer flankeret af palmer, havnen og de mange handlende og stemningssteder. I nærheden af Sousse breder den integrerede havn Port El Kantaoui sig stolt og har fået tilnavnet ”Middelhavets største havehavn”. Port El Kantaoui er udelukkende konstrueret i tunesisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Det er en ensartet og grøn gruppe af hoteller, boligbebyggelser, forretninger og fritidsaktiviteter, hvis centrum består af en lystbådehavn med 340 pladser og en flot international golfbane.

 Historisk by

Sousse er grundlagt før Karthago af fønikerne, som kaldte den Hadrumet, og siden kom den under Karthago’s indflydelse i 500-tallet før Kristus. Det var i 100-tallet efter Kristus, at den blev indrettet som koloni af den romerske kejser Tarjan og genvandt sin status som ” frodig by” og blomstrende handelsplads.

Den blev omdøbt til Hunericopolis under Vandalernes korte regime, blev siden Justinianopolis under Byzantinerne, før den udholdt belejringen af den arabiske erobrer Okba Ibn Nafaa, der grundlagde Kairouan. Det var under Aghlabidernes dynasti, at araberne gav Sousse et nyt opsving.

Sousse var en strategisk søfartsby og blev efterfølgende besat af Normannerne i 1100-tallet, af spanierne i 1500-tallet og af franskmændene i 1600-tallet. Endelig blev byen bombarderet flere gange i løbet af Anden Verdenskrig. Byens rige fortid viser sig tydeligt gennem dens fascinerende monumenter.

Besøg i medinaen

Blandt de forskellige interessante steder i byen Sousse er Medinaen langt den vigtigste. Fuldstændigt bevarede inden for bymurene findes monumenter af stor vigtighed:

Ribat’en er en fæstning fra 800-tallet, hvis oprindelige formål var at huse en gruppe muslimske asketer, der skulle bevogte kysten. I 821 tilføjede aghlabide-emiren Ziyadet Allah et udkigstårn. I 1968 blev Ribaten restaureret for igen at få det oprindelige udseende.

Den store moske blev konstrueret af aghlabide-emiren Abou El Abbes Mohamed i år 850. Murene, der er hugget i sten, kronet af murtinder og afgrænset af vinkler, og de store runde tårne får den til at ligne en fæstning.

De delvist dækkede markeder findes overalt i medinaen. Kunsthåndværksboderne og de tyrkiske cafeer afløser hinanden på skift, side om side med souvenirboderne.

Kasbaen er en imponerende fæstning, og den er blevet udviddet med årene. Den vender ud mod hele medinaen fra toppen af en bakke. Det høje firkantede tårn, khalef –tårnet, er et fyrtårn (manar), der er konstrueret i 859. Oppe fra tårnets 30 meters højde kan den besøgende beundre udsigten over hele byen og baglandet.

Museet i nærheden af khalef-tårnet indeholder en omfattende samling af mosaikker, for en stor dels vedkommende fra El Jem. Absolut et besøg værd.

Koubba er en bygning, der oprindeligt blev konstrueret i Middelalderen. Den har en stor kuppel med zigzaggede riller.

Museet for kunst og populærtradition er indrettet i en gammel koubba. Der sættes det traditionelle liv (bryllupsceremonier, håndværk) i scene ved hjælp af gamle genstande.

 

Fritekstsøgning

Kort

Afgange og priser

AfgangAfrejsestedVarighedHotelFra pris
24/12Arlanda2 uger 4.949,-Bestil
  • Reisegaranti stilt i Kammarkollegiet
  • klarna logo
  • SRF logo
  • visa logo
  • iata logo