Sousse – Port El Kantaoui

Sousse – Port El Kantaoui
Høje palmer, tusindårige fæstninger og bymure, der vender ud mod lange strande og fint sand. Sådan fremstår kysten i det tunesiske område kaldet Sahel.
Sousse, kontrasternes by, er på en gang en historisk by og en moderne og livlig by. Den intakte Medina giver et livligt indtryk med de høje bymure af gyldne sten med front mod havet, markederne og stræderne, monumenterne, der er mærket af tiden, mens de moderne kvarterer er dynamiske med deres avenuer flankeret af palmer, havnen og de mange handlende og stemningssteder.
I nærheden af Sousse breder den integrerede havn Port El Kantaoui sig stolt og har fået tilnavnet ”Middelhavets største havehavn”. Port El Kantaoui er udelukkende konstrueret i tunesisk stil med arabisk-andalusisk inspiration. Det er en ensartet og grøn gruppe af hoteller, boligbebyggelser, forretninger og fritidsaktiviteter, hvis centrum består af en lystbådehavn med 340 pladser og en flot international golfbane.
 Historisk by
Sousse er grundlagt før Karthago af fønikerne, som kaldte den Hadrumet, og siden kom den under Karthago’s indflydelse i 500-tallet før Kristus. Det var i 100-tallet efter Kristus, at den blev indrettet som koloni af den romerske kejser Tarjan og genvandt sin status som ” frodig by” og blomstrende handelsplads.
Den blev omdøbt til Hunericopolis under Vandalernes korte regime, blev siden Justinianopolis under Byzantinerne, før den udholdt belejringen af den arabiske erobrer Okba Ibn Nafaa, der grundlagde Kairouan. Det var under Aghlabidernes dynasti, at araberne gav Sousse et nyt opsving.
Sousse var en strategisk søfartsby og blev efterfølgende besat af Normannerne i 1100-tallet, af spanierne i 1500-tallet og af franskmændene i 1600-tallet. Endelig blev byen bombarderet flere gange i løbet af Anden Verdenskrig. Byens rige fortid viser sig tydeligt gennem dens fascinerende monumenter.
Besøg i medinaen
Blandt de forskellige interessante steder i byen Sousse er Medinaen langt den vigtigste. Fuldstændigt bevarede inden for bymurene findes monumenter af stor vigtighed:
. Ribat’en er en fæstning fra 800-tallet, hvis oprindelige formål var at huse en gruppe muslimske asketer, der skulle bevogte kysten. I 821 tilføjede aghlabide-emiren Ziyadet Allah et udkigstårn. I 1968 blev Ribaten restaureret for igen at få det oprindelige udseende.
. Den store moske blev konstrueret af aghlabide-emiren Abou El Abbes Mohamed i år 850. Murene, der er hugget i sten, kronet af murtinder og afgrænset af vinkler, og de store runde tårne får den til at ligne en fæstning.
. De delvist dækkede markeder findes overalt i medinaen. Kunsthåndværksboderne og de tyrkiske cafeer afløser hinanden på skift, side om side med souvenirboderne.
. Kasbaen er en imponerende fæstning, og den er blevet udviddet med årene. Den vender ud mod hele medinaen fra toppen af en bakke. Det høje firkantede tårn, khalef –tårnet, er et fyrtårn (manar), der er konstrueret i 859. Oppe fra tårnets 30 meters højde kan den besøgende beundre udsigten over hele byen og baglandet.
. Museet i nærheden af khalef-tårnet indeholder en omfattende samling af mosaikker, for en stor dels vedkommende fra El Jem. Absolut et besøg værd.
. Koubba er en bygning, der oprindeligt blev konstrueret i Middelalderen. Den har en stor kuppel med zigzaggede riller.
. Museet for kunst og populærtradition er indrettet i en gammel koubba. Der sættes det traditionelle liv (bryllupsceremonier, håndværk) i scene ved hjælp af gamle genstande.
 Ferier for enhver smag
Golf, sejsport, tennis, ridning… Hvis du ønsker en aktiv ferier, bliver det eneste problem i Sousse og Port El Kantaoui at vælge. På hotellerne findes der mange forskellige aktiviteter, og fritidsdykkerne vil opdage fantastiske og farverige steder med let adgang. Flere hoteller og klubber har mange forskellige former for sportsudstyr for både små og store, og der findes en stor gokartbane i Hergla, nogle minutter fra Port El Kantaoui. Det er også værd at besøge den store dyrepark med afrikansk tema og delfiner: Friguia Park. Disse to udflugtsmål giver mulighed for komplet udnyttelse af dagene.
Hvis du derimod søger afslapning og ro, er der flere helse- og thalassoterapicentre til rådighed. Og der er masser af muligheder for gåture ad ruter langs bjerge eller i lystbådehavnen, for at beundre den store medina og de historiske monumenter og for at besøge de beduinske landsbyer i omegnen. Sousse og Port El Kantaoui er ligeledes godt placeret for at foretage udflugter i hele Tunesien.
 Thalassoterapi og spabade
Sousse er hjemstedet for thalassoterapi i Tunesien og åbnede fra 1994 et pionercenter ved siden af centrum i byen. Med tre andre i Port El Kantaoui er regionen stedet, hvor man kan udnytte havbehandlinger i høj kvalitet under lægekontrol med avanceret udstyr og stadig nyde middelhavssolen og mulighederne for fritid og opdagelser. Flere af hotellerne tilbyder også behandlinger med balneoterapi og forskellige massager og eksotiske eller traditionelle behandlinger.
I Sousse-regionen finder du nyskabende behandlinger og eksotiske massager som f.eks. ayurveda, shiatsu, kinesisk massage eller avancerede æstetiske behandlinger. Uanset om det er en enkel genoptræningskur eller med et mere specifikt formål kan du i centrene finde alle former for klassiske behandlinger med thalassoterapi f.eks. boblebade, algeomslag, aerosoler og forskellige typer bade. Og det hele foregår i lyse og luksuøse rammer med et smil og personalets proffessionelle touch.
 

 

Pris fra:
2.749,-
Dage:8
Fly & hotel, El Faracha Sousse,
Inchecket bagage 27 kg + 8 kg håndbagage, 1 stk. Mad ombord: Sandwich & softdrinks.
OBS: Der pålægges byskat: TND 2.00 pr. person pr. nat, op til 7 nætter. Denne skat gælder ikke for børn under 12 år.
Transportmåde:Flyg
Bestil rejse

Afgange og priser

AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
10/4København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad2.749,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
17/4København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad2.749,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
17/6København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad2.749,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
8/7København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad3.449,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
20/3København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad
Kun 1 pladser tilbage
3.449,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
10/4København2 ugerEl Faracha 2 uger med morgenmad3.649,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
24/6København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad3.649,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
3/4København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad3.749,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
29/7København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad3.749,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
1/7København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad3.949,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
22/7København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad4.149,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
20/3København2 ugerEl Faracha 2 uger med morgenmad
Kun 1 pladser tilbage
4.249,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
3/4København2 ugerEl Faracha 2 uger med morgenmad4.349,-Bestil
AfgangAfrejsestedVarighedDestinationFra pris
15/7København1 ugeEl Faracha 1 uge med morgenmad4.449,-Bestil

Hotel

El Faracha

El Faracha

Beliggenhed 2-stjernet hotel nær Sousse Beach. Hotel El Faracha ligger perfekt til seværdigheder i Sousse med Boujaffar-stranden kun få minutter væk. Port El Kantaoui Strand ligger kun en kort køretur...

Iberostar Diar El Andalous

Iberostar Diar Andalous ligger i Port El Kantaoui-området, tæt på Sousse. Det er et fantastisk hotel beliggende i en meget smuk have, hvorfra man går direkte ned på den dejlige sandstrand. Nyd dette 5-stjernede hotel, der tilbyder et underholdningsprogram for hele familien både dag og aften. Et super valg til en hyggelig familieferie i Middelhavets...Læs mere

Marhaba Resort

Hotel Marhaba ligger 2,5 km fra Sousse centrum, samt ca. 30 minutter fra Monastir. Dette hotel har 2 store pools i en dejlig anlagt have. Her findes et spa/thalasso, hvor man kan, mod betaling, få forskellige former for massage. Et animationsteam sørger for underholdning både om dage og aftenen for alle aldre. På hotel Marhaba er der 180 værelser o...Læs mere8 dageFra 2.949,-

Riadh Palms

Riadh Palms ligger med en dejlig have fyldt med palmer ved en af Tunesiens bedste strande. Der er en strandpromenade til Sousse centrum, der ligger ca.2 km herfra. Hotellet ligger i byområde. Samtlige 650 værelser har gratis wi-fi, balkon og tv. Der findes en kæmpe udendørspool, som har 3 broer og er formet som en slange med en ø i midten. Der er o...Læs mere8 dageFra 2.949,-

Sousse City & Beach

Beliggenhed - 3-stjernet hotel beliggende i centrum af Sousse direkte på stranden med restauranter, cafeer og shopping uden for hotellet. Værelser - Værelserne har egen balkon eller terrasse, aircondition, telefon og satellit-tv. Gratis Wifi i receptionen. Begivenheder - Om dagen kan du nyde hotellets private strand, udendørs og indendørs...Læs mere8 dageFra 2.449,-

Hotel Marhaba Royal Salem Sousse

Beliggenhed. - Marhaba Royal Salem ligger i Sousse, mellem Sousse centrum og marinaen i Port El kantaoul. - Værlser: - Kendetegn for de 316 Air-kondition afkølet værelser med tekøkken, egen balkon, minibar, fri Wifi, samt eget satalit-tv. Badværelse med badekar og bruser. - Underholdning: - Afslapning på den private strand som tilbyder va...Læs mere7 dageFra 3.149,-

Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse

Hotellet ligger direkte ned til stranden i Sousse, med en flot bred sandstrand og egen strandbar. Hotel Mövenpick er et luksushotel, der ligger centralt i Sousse. Kun 1,8 km til Sousse centrum og 7 km til Port el Kantaoui med den populære lystbådehavn. Palm Links golfbane ligger ca. 25 km derfra. Hotel Mövenpick har 618 værelser, et fantastisk spa-...Læs mere8 dageFra 3.749,-

Marhaba Palace

Marhaba Palace ligger kun 5 minutters spadsertur, langs stranden eller promenaden, fra lystbådehavnen, med de mange forretninger, cafe’er og restauranter. Hotellet er nyrenoveret og har 333 værelser, med aircondition i højsæsonen. Alle værelser har balkon med udsigt over haven eller mod havet. I den nyanlagte have er der et dejligt stort poolområde...Læs mere8 dageFra 3.249,-

Marabout Resort Aqua Park

Hotel Marabout ligger ved stranden, 1 km fra centrum af Sousse. Der bydes på stor swimmingpool med vandrutsjebaner. Hotel Marabout tilbyder komfortable værelser med eget badeværelse og air-condition. Værelserne har balkon med udsigt over havet eller byen. Marabout Hotel byder på flere forskellige temabarer og restauranter: på hotellet, på stranden...Læs mere7 dageFra 2.549,-

Jaz Tour Khalef

Beliggenhed - Hotellet ligger direkte ned til den dejlige sandstrand, tæt på de store shopping-centrer og ca. 5 km fra lystbådehavnen og golfbanen i Port el Kantaoui - Værelser - I de 262 nyistandsatte værelser finder du minibar og kaffe/temaskine, tv, hårtørrer og gratis wifi. Alle værelser har balkon/terrasse, der vender mod haven eller Mid...Læs mere

Royal Jinene

Ideelt beliggende med sin smukke anlagte have, der strækker sig ned mod den skønne sandstrand, mellem Sousse og Port El Kantaoui finder du dette 3-stjernede hotel. Dette hotel er velegnet til både par, familier og enlig rejsende. Hotellet har 223 værelser, der har aircondition i højsæsonen. Der er masser af aktiviteter/underholdning dagen igennem o...Læs mere

Marhaba Beach

Beliggenhed: - Marhaba Beach ligger ved stranden i Soussen, Tæt på shopping og indkøbscenter. - Værelser: - Kendetegnet for de 254 værelser, er minibar, egen balkon, fri Wifi og satellit-tv, samt eget badeværelse med badekar og brus. - Underholdning: - Hotellet tilbyder børne klub for de yngste gæster, de kan også gøre brug af de udendørs...Læs mere7 dageFra 3.449,-

Hotel Concorde Green Park Palace

Med et ophold på Concorde Green Park Palace - All Inclusive i Port El Kantaoui befinder du dig på stranden, kun få minutter fra Port El Kantaoui Havn og Port El Kantaoui Strand. Dette resort med 5 stjerner ligger i omegnen af Sousse Strand og Stade Olympique. - Føl dig hjemme i et af de 452 aircondition-afkølede værelser, der indeholder minibar o...Læs mere8 dageFra 5.249,-

El Faracha

Beliggenhed 2-stjernet hotel nær Sousse Beach. Hotel El Faracha ligger perfekt til seværdigheder i Sousse med Boujaffar-stranden kun få minutter væk. Port El Kantaoui Strand ligger kun en kort køretur fra dette hotel. Dette hotel ligger i centrum af Sousse, kun 2 km fra Sousse Ribat og Sousse Strand. Olympic Stadium ligger 2,9 km væk Værelser Vær...Læs mere8 dageFra 2.749,-

Thalassa Sousse Resort & Aquapark

Beliggenhed - Hotel Thalassa Sousse er et 4* populært og meget familievenligt hotel med stort vandland, dejlig have og direkte ned til stor sandstrand. Hotellet ligger mellem Sousse og Port el Kantaoui. - Værelse - Føl dig hjemme i et af de 471 fint indrettede lyse værelser, hvoraf 185 ligger i hovedbygningen og 271 er bungalows beliggende i...Læs mere8 dageFra 3.349,-