Skip to main content
Tunesienspecialisten

Seværdigheder

Tunis Medina

I Medina, Tunis gamle bydel, er der planlagte gåture, hvor du kan opleve både paladser, minareter og Zitouna Moske. Medina er et UNESCO World Heritage Site. Forskellige gader i Medinaen repræsenterer forskellige erhverv. De mere ædle erhverv, såsom guldsmede, silke købmænd, parfumerier og boghandlere er placeret centralt, ved moskeen, mens mindre hæderlige butikker er placeret i udkanten af ​​byen.

Bardo Museum

Tunis praler af at eje en af ​​verdens største arkæologiske museer, Bardo Museum. Museet har afdelinger med levn fra antikken, oldtiden og islamisk kunst og er berømt for sin samling af tusindvis af mosaikker fra romertiden.

Karthago

Karthago var engang den tredje største by i hele Romerriget, og der er mange interessante relikvier at studere. På dette arkæologiske område ved havet finder du de bedst bevarede rester af Karthago. Der er udgravet nogle meget imponerende monumenter, som f.eks. Antonius Pius badethermer, romerske villaer og et romersk amfiteater.

Dougga

Dougga er et af de største arkæologiske steder i Tunesien og er et UNESCO World Heritage Site. I Dougga møder du synet af ruinerne af den mest velbevarede romerske by i Tunesien, som ligger på skråningerne af en grøn bakke. De smukkeste monumenter er Capitol, teater, de store vilkår og Juno Temple.

Sbeitla

Lineal Vespasien og hans søn begyndte at udvikle Sbeitla. Olivenindustrien blomstrede i byen i 100 f.Kr., og succesen fortsatte i et par århundreder, selvom den romerske herredømme begyndte at aftage i andre provinser. I denne periode blev mange kirker bygget i Sbeitla og flere af dem står endnu og er i dag betragtet som nogle af de mest imponerende rester fra det romerske imperium.

Ksours

Ksour regionen er et bakket område, der begynder syd for Gabes. Området er kendt for sin  unikke arkitektur fra berbere. En Ksour er sammensat af en række Ghorfa-huller, smalle huler af sten og ler. Disse Ghorfa-huler er bygget i flere etager omkring en central plads. Hollows har små døre, der fører ud til det åbne rum. Udformningen af ​​bygningerne er beregnet til at opbevare frø og holde den kold i det varme klima.

Bulla Regia

Bulla Regia er et andet bemærkelsesværdigt sted og ophold for underjordiske villaer og værdifulde mosaikker. Villaerne blev bygget delvist under jorden for at holdes kølige i de varme sommermåneder.

El Jem

El Jem repræsenterer Romerrigets storhedstid. Amfiteatret er det tredje største i verden efter Colosseum i Rom og amfiteater i Capua. Det blev bygget af kejser Gordianus omkring 230 e.Kr., og er et meget imponerende bygningsværk. I El Jem er der også et museum med en stor samling af romerske mosaikker. At opføre denne bygning var en stor præstation, i betragtning af, at der var nogle byggesten tættere end 30 km væk! På 200-tallet kæmpede gladiatorene på denne storslåede arena, som er bedre bevaret end Colosseum i Rom.

Andre attraktioner

Andre kulturelle attraktioner er huleboligerne i Matmata, den blå og hvide kunstneristiske landsbyen Sidi Bou Saïd,  og moskeen og den fascinerende arkitektur af byen Kairouan.

 

 

 

Fritekstsøgning