Hammamet

Hammamet  og Nabeul

I hjertet af et frodigt område ligger halvøen Cap Bon med sine grønne landskaber præget af den milde havluft, og her finder vi Hammamet og Nabeul – To store feriesteder, der er berømte for deres lange, fine sandstrande og det smukke hav med de turkise reflekser.

Man vil nyde Hammamets særlige charme, dens poetiske medina omgivet af gyldne fæstningsmurre, og dens haver, hvor bougainvilleaer og jasminbuske blomstrer.

Man vil også sætte pris på Nabeuls glade, venlige atmosfære¸ der er en stor håndværker by og områdets hovedby, der har kunnet bevare en levevis, som er fuld af raffinementer.

Mellam hav og grønne haver

Som en udstrakt hånd mod Europa, blot 140 km fra Sicilien, ligger Cap Bon- halvøen, som er en kæmpe stor, bild have, hvor jasmin, vin blomstrer side om side med appelsin- og citrontræer, der er helt krumbøjede af vægten fra frugterne. Det er et område med frugtbare sletter og lave plateauer, lange, lyse sandstrande mod det turkisfarvede, åbne Middelhav, hvis indvirkning på klimaet gør det til et behageligt sted, hvor det er rart at leve.

Dette område har lige siden Karthagos tid været et frugtbart landbrugsområde, som i kraft af sin nærhed til Europa altid har været efterstræbt af andalusiske flygtninge, italienske bønder og fiskere og - i nyere tid – kunstnere og berømte besøgende, der faldt for dets  charme, så som Winstom Churchill, Oscar Wilde, Andre Gide, Paul Klee, Sophia Loren…

 Kunsthåndværk og traditioner

 Nabeul og Hammamet er gamle byer, hvor mange kulturer mødes, og som sådanne er de forankret i en tunesisk tradition, der udtrykkes i de overdådige traditionelle dragter, den fine gastronomi og medinaernes og de gamle huses særlige charme. Især Nabeul er en stor kunsthåndværker by med mange specialiteter: Keramik, sivfletning, broderier, smedejern…

I Nabeul fremstiller man okkergule ferniserede krukker pyntet med grønne og brune motiver og enestående vaser og dekorative genstande i keramik med strålende farver.  Festdragter og sengetæpper, som er omhyggeligt broderet af byens flittige kvinder og unge piger. Om foråret destillerer man alle mulige slags duftende blomster: orangeblomster, roser jasminer, geranier. En lille landsby i nærheden, Dar Chaabane, har foreviget traditionen med at skabe stenskulpturer beregnet til at pryde husene med.

Til stor glæde for de besøgende, som betragter kunsthåndværkernes arbejde og drager derfra belæsset med originale souvenirs.

Besøg Hammamet og Nabeul

Med sine fæstningsmure badet i bølgerne og sit imponerende fort fra det 15. Århundrede byder Hammamets medina den besøgende på charmerende, krogede gyder, hvor tiden lader til at stå stille. De blå døre, der skærer sig ind i de blændende hvide mure, åbnes ind til en smuk butik, et kunstgalleri eller et lille museum med traditionelle dragter. Rundt om dette strækker sig byens hovedstræde, hvor butikker og fritidscentre ligger side om side med smukke villaer med blomster. Den, der tilhørte den rumænske aristokrat Georges Sebastian, er blevet til Hammamets internationale kulturcenter, hvor der jævnligt afholdes udstillinger.

Nabeul viser sig som en lille by ved havet, hvor det er at være. De gamle kvarterer gennemskæres af livlige handelsgader, og soukh`ernes righoldige udvalg minder om, at byens hovedbeskæftigelse er keramisk kunsthåndværk.

Under det ugentlige marked, om fredagen, bliver byen atter til dette landbrugsområdes hovedstad, hvor herlige produkter oversvømmer staderne med tusinder af tilbud såsom frugter, krydderier, hverdagsting, og meget andet.

Intense ferier

Et ophold i Hammamet eller Nabeul er garanteret en ferie i fuldt omfang i et drømmemiljø med ubegrænsede fritidsmuligheder. Alle havets glæder er til rådighed takket være de skønne strande og udvalget af aktiviteter, der tilbydes på de forskellige hoteller.

Små typiske restauranter tilbyder traditionelle tunesiske retter og et stort udvalg af fisk og skaldyr. Især om sommeren er der et livligt natteliv i Hammamet på grund af de mange restauranter, natklubber og den internationale festival, hvor store musik-, teater- og dansenavne optræder.

Kongres

Hotellerne i Hammamet og Nabeul tilbyder mange attraktioner og er således ideelle som kongresbyer. Her findes et stort udvalg af hoteller i bedste kategori, med kongrescentre og mange sale, der kan rumme op mod tusind kongresdeltagere.

 Thalassoterapi

 I Hammamet findes også fire centre for thalassoterapi, der har et stort udvalg af behandlinger, lige fra basisbehandlinger med havvand. En fantastisk mulighed for at  kombinere en familieferie med en afslappede tunesiske massage/tradition for kurbade heldredende kure af højeste kvalitet.

 

Sentido Phenicia

Hotel Sentido Phenicia er beliggende i en stor anlagt have, med udsigt over havet, ved byen Hammamet. Hotellet har 389 værelser, 4 restauranter, 3 pools og en dejlig sandstrand. Alle værelser har gratis internet, balkon, TV med internationale kanaler og minibar. Der er også roomservice. På hotelområdet er der 8 udendørs tennisbaner. Hotel Sentido P...Læs mere8 dageFra 5.249,-

Concorde Marco Polo

Med et ophold på Concorde Marco Polo - All Inclusive i yasmine Hammamet befinder du dig på stranden. - Føl dig hjemme i et af de 452 aircondition-afkølede værelser, der indeholder minibar og fladskærms-tv. Værelserne har privat møbleret balkon eller terrasse. Med gratis Wi-Fi kan du altid komme på nettet, og der tilbydes satellitprogrammer som un...Læs mere